Monday, March 30, 2009

Ανακοίνωση Παμμακεδονικής με θέμα τον Πάβλε Φιλιποφ/Βοσκόπουλο και το μήνυμα που έστειλε στα Σλάβικα μέσω της εκπομπής του Χαρδαβέλα

Ενημερωτικό Δελτίο του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Η.Π.Α. & Καναδά
Συντάκτης: Χρήστος Καράτζιος, Ιατρός
Επικοινωνία για Μ.Μ.Ε.: Νίνα Γκατζούλη: ninagatz@comcast.net

Νέα Υόρκη, Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009
Θέμα: Απροκάλυπτη προπαγάνδα Σκοπιανών στην Ελληνική τηλεόραση
Εμψυχωτικό μήνυμα του Π. Βοσκόπουλου για δράση Σκοπιανών μέσα στην Ελλάδα

“Σταματήστε να φοβάσθε, σηκώστε τα κεφάλια σας υψηλά, μπορούμε να το κάνουμε αυτό πολύ καλά” είναι το μήνυμα που με δόλιο τρόπο και εν αγνοία των παρισταμένων πέρασε εκπρόσωπος της λεγόμενης “Μακεδονικής” μειονότητας, Παύλος Βοσκόπουλος μέσα από την εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» της 10ης Μαρτίου 2009. Στην εν λόγω εκπομπή εκπρόσωποι του κόμματος «Ουράνιο Τόξο», Έλληνες πολιτικοί, ιστορικοί και δημοσιογράφοι συζητούσαν την υπό τον Ο.Η.Ε. πρόσφατη έκθεση της κ. Gay MacDougall, σχετικά με το θέμα μειονότητας στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, προς το τέλος της εν λόγω εκπομπής, ο κ. Παύλος Βοσκόπουλος, απροκάλυπτα, απευθυνόμενος στην δήθεν καταπιεζόμενη «Μακεδονική» μειονότητα που αυτός αποκαλεί “Makedonski“, είπε: ““Dosta veќe da se plašete! , gorno glavata, možno e, mnogu dobro “. Όταν του ζητήθηκε να μεταφράσει στα Ελληνικά το τι είπε, απήντησε ψευδώς “αυτό είναι θέμα υπερηφάνειας για μας.” Ο κ. Βοσκόπουλος κάλεσε ου! σιασ τικά σε εξέγερση τα μέλη της πολιτικής του φατρίας μέσα στον Ελλαδικό χώρο.
Συγχαίρουμε την σχετική πρωτοβουλία του τηλεοπτικού Σταθμού Alter να ασχοληθεί με το κρίσιμο Μακεδονικό ζήτημα της π.Γ.Δ.Μ.. Ωστόσο, εκφράζοντας την ανησυχία του επιστημονικού κόσμου της Διασποράς, το Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Η.Π.Α. και Καναδά επιθυμούν να ενημερώσουν το Ελληνικό κοινό για ορισμένες ανακρίβειες που ειπώθησαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής.
Πρώτον, όταν ο καθόλα συμπαθής δημοσιογράφος κ. Κ. Χαρδαβέλας αναφέρθηκε στον Νικόδημο Tσαρκνιά της σχισματικής και αυτο-αποκαλούμενης “Μακεδονικής” εκκλησίας στην Αριδαία, λέγοντας πως το κτίριο είναι ημιτελές “δηλαδή σαν κανείς να μην θέλει να το δει“. Η δήλωση αυτή ήταν ατυχής. Το εν λόγω κτίριο του κ. Τσαρκνιά τότε δεν είχε ακόμη κτισθεί, διότι δεν διέθετε επαρκή κεφάλαια για την ολοκλήρωσή του (και ουσιαστικά δεν είχε υποστήριξη από την υποτιθέμενη μειονότητα που δήθεν θα εξυπηρετούσε!). Ο κ. Τσαρκνιάς είναι εκείνος που έστειλε εμπρηστική επιστολή προς τους νόμιμους επισκόπους Καστοριάς, Φλώρινας, Θεσσαλονίκης, ζητώντας τα κλειδιά των κτιρίων τους, γιατί δήθεν η Ελλάδα κατείχε τη «Μακεδονία» από το 1912! Στο πρόγραμμα ανέφερε διαρκώς ότι τα άτομα που επισκέπτονται την εκκλησία είναι τώρα από τα Σκόπια, και από την Διασπορά της Ï! €.Γ.Δ. Μ., από το Τορόντο, και την Αυστραλία. Πού είναι οι «εθνικοί Μακεδόνες» από την Ελλάδα; Δυστυχώς δεν έγινε σχετική αναφορά.
Στους νεαρούς δημοσιογράφους που εστάλησαν για ρεπορτάζ στην π.Γ.Δ.Μ. και για να κάνουν συνέντευξεις με «απελαθέντες Μακεδόνες του Αιγαίου», οι τελευταίοι δήλωσαν ότι έχουν ομαδοποιηθεί σε έναν οργανισμό ο οποίος ανέρχεται σε 50.000 άτομα! Τι είδους οργάνωση έχει 50.000 μέλη και γιατί η οργάνωση αυτή δεν είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο; Η κατ’ επανάληψη ερώτηση των εν λόγω δημοσιογράφων: “Νιώθεις Έλληνας;” τους ώθησε να δηλώσουν: “όχι, είμαι Μακεδόνας“. Στη συνέχεια, ισχυρίστηκαν πως οι πρόγονοί τους ήταν ιδιοκτήτες περιουσιών τις οποίες άφησαν πίσω όταν έφυγαν. Οι άνθρωποι αυτοί διαλαλούν πως η Ελλάδα δεν επιτρέπει την είσοδό τους στην Ελλάδα μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο.
Φιλοξενήθηκαν οι δηλώσεις μίας γυναίκας, μέλους του Κομμουνιστικού Κόμματος τη δεκαετία του 1940 και στη συνέχεια πολεμίστριας του NOF, που σήκωσε όπλα εναντίον της Ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου. Κατέληξε πως οι Ελληνικές αρχές δεν της επιτρέπουν τον επαναπατρισμό! Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η ίδια στη συνέχεια δήλωσε ότι το μόνο που επιθυμεί είναι «να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα», ώστε να δει τον τάφο της μητέρας της. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, αναιρώντας τον εαυτό της είπε ότι έχει επισκεφθεί την Έδεσσα και τη Φλώρινα!
Η μεγάλη πλειοψηφία των «αγωνιστών» του NOF αρχικά πήρε τα όπλα εναντίον της Ελλάδας υπηρετώντας στις ομάδες των Βουλγαροκομιτατζήδων υπό την διοίκηση αξιωματικών του Βουλγαρικού στρατού, όπως του Αντον Κάλτσεφ. Το καλοκαίρι του 1944, όταν οι Γερμανοί ετοιμάζονταν να αποχωρίσουν από την Ελλάδα, μεταμορφώθηκαν από Βούλγαροι σε «Μακεδόνες» και εντάχχθηκαν στο SNOF (= σλαβομακεδονικό ΕΑΜ) ελπίζοντας να αποφύγουν την τιμωρία της προδοσίας τους. Τον Οκτώβριο 1944, αφού ήρθαν σε ρήξη με τον ΕΛΑΣ, εγκατέλειψαν το Ελληνικό έδαφος και πέρασαν στη Γιουγκοσλαβία, όπου εντάχθηκαν στους παρτιζάνους του Τίτο αποτελώντας την «Ταξιαρχία του Αιγαίου».
Το καλοκαίρι του 1946 επανήλθαν στα βουνά της Ελλάδας ως NOF για να πολεμήσουν στο πλευρό του «Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας» και να εκμεταλευτούν τον διχασμό των Ελλήνων. Το καλοκαίρι του 1949, άλλοι πρίν και άλλοι μετά την τελική ήττα του «ΔΣΕ», εγκατέλειψαν και πάλι το Ελληνικό έδαφος και τελικά εγκαταστάθηκαν στα Σκόπια με σλαβοποιημένα ονόματα. Πολλοί –ανάμεσά τους και ηγέτες του Κ.Κ.Ε.- επέστρεψαν στην Ελλάδα. Άλλοι δεν επέστρεψαν, ή επέλεξαν να επιστρέψουν μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τους δεχτεί με τα αλλαγμένα ονόματά τους, αναγνωρίζοντάς τους ως «Μακεδόνες». Άλλοι δεν επέστρεψαν, ή επέλεξαν να επιστρέψουν μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τους αναγνωρίσει ως «μαχητές του «Μακεδονικού Iliden».
Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε για τα 28.000 Ελληνόπουλα τα οποία εστάλησαν στο Σιδηρούν Παραπέτασμα από τους κομμουνιστές για περαιτέρω εκπαίδευση, η πλειονότητα των οποίων τώρα είναι μέσης ηλικίας και έχουν διδαχθεί ότι είχαν απελαθεί. Επίσης, πρέπει να έχουμε υπόψιν μας τα πολυάριθμα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών που ζητούσαν την επιστροφή των παιδιών αυτών από τις κομμουνιστικές χώρες, και ιδιαίτερα από τη Γιουγκοσλαβία (Ψηφίσματα ΟΗΕ 382 (1950), 517 (1952), και 618 (1952));
Επίσης, σε μια άλλη συνέντευξή με εκπρόσωπο “εθνικής Μακεδονικής εθνότητας” από τη Μελίτη, έγινε ατυχής και πάλι υπαινιγμός ότι «το μόνον που θέλουν όλα αυτά τα άτομα είναι εργασία» και μάλιστα ένας πατέρας ισχυρίσθηκε πως «αναγκάστηκε» να αναλάβει τη φροντίδα των ενηλίκων παιδιών του (ένα από τα παιδιά του είναι 31 ετών), διότι δεν μπορούν να βρουν εργασία στην Ελλάδα, δεδομένου ότι είναι «Μακεδόνες»! Σε μια εποχή όπου πολλοί μετανάστες (νόμιμοι και παράνομοι) μπορούν να βρουν θέσεις εργασίας και να ζουν στην Ελλάδα, ο ισχυρισμός αυτός είναι αστείος.
Είναι εξαιρετικής σημασίας, σε ανάλογες προσπάθειες της ελληνικής τηλεόρασης να προσκαλούνται ιστορικοί και πολιτικοί οι οποίοι να είναι γνώστες του θέματος ώστε να μπορούν να αντικρούσουν ιστορικές ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις. Επίσης, είναι σημαντικό να παρευρίσκονται γνώστες της Σκοπιανής γλώσσας, αλλά και του γλωσσικού ιδιώματος που χρησιμοποιείται στις παραμεθόριες περιοχές ώστε να μην γίνεται η ελληνική τηλεόραση φορέας μηνυμάτων εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων.
Κατανοούμε επίσης, τις προοδευτικές και ανθρωπιστικές ιδέες ορισμένων εκ των καλεσμένων. Άλλωστε και οι Μακεδόνες της Διασποράς επιθυμούμε φιλικές σχέσεις με τη γείτονα χώρα και δίκαιη λύση στο θέμα που μας απασχολεί. Ομως η φιλία και η προοδευτικότητα δεν είναι δυνατόν να προωθούνται μέσα από την άγνοια και διαστρέβλωση ιστορικών γεγονότων και μάλιστα σε μία εποχή που οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό είναι εν εξελίξει ενώ κλιμακώνεται διαρκώς η αδιαλλαξία και αλυτρωτική προπαγάνδα της γείτονος εις βάρος της Ελλάδας.
(Πηγή: Ιστολόγιο του Ακρίτα)

No comments:

Post a Comment