Friday, March 6, 2009

Η αδράνεια είναι χειρότερη από τα λάθη.....

αναδημοσίευση από το Info Macedonia

Όταν τον Σεπτέμβριο, από αυτόν εδώ τον χώρο αλλά και ένα σωρό άλλοι, γράφαμε απευθυνόμενοι προς το υπουργείο των Εξωτερικών, να προσέχει αυτή την τάχα «ανεξάρτητη εμπειρογνώμονα» του ΟΗΕ, η οποία ήλθε στην Ελλάδα, αποκλειστικά για τους ROM, αλλά βρήκε χρόνο να ασχοληθεί περισσότερο με τους μουσουλμάνους της Θράκης και τους «Μακεδόνες» της Μακεδονίας. Και ενώ η Τουρκία δεν επέτρεψε στην κυρία αυτή να ασχοληθεί με άλλου είδους μειονότητες στο έδαφός της, εκτός αυτών που προβλέπει το Σύνταγμα της Τουρκίας, εμείς εδώ της επιτρέψαμε να ασχοληθεί και με άλλα θέματα, πέραν εκείνων για τα οποία ήλθε στη χώρα μας. Χωρίς κανένα περιορισμό, χωρίς καμία προειδοποίηση…. Η κυρία αυτή συνάντησε 20-25 άτομα του Ουράνιου Τόξου του Βοσκόπουλου και ιδού τώρα τα αποτελέσματα.

Ποιος εκ του αδρανούς και ανεπαρκέστατου υπουργείου θα πληρώσει την μέγιστη ζημιά του Έθνους; Ποιοι είναι αυτή που δεν υπερασπίζονται τα Εθνικά μας συμφέροντα και γιατί; Και γιατί να έχουμε τώρα μία έκθεση μιάς Ντούγκαλ να μας κάνει υποδείξεις για... εγκατάλειψη «πεπαλαιωμένων» συνθηκών (μεταξύ αυτών και της Λοζάνης) και υιοθέτηση νέου μοντέρνου πλαισίου για τα ζητήματα των μειονοτήτων;

Στα συμπεράσματα και στις συστάσεις της έκθεσης, η κ. ΜακΝτούγκαλ καλεί την ελληνική κυβέρνηση «να εγκαταλείψει την αντιπαράθεση για το εάν υπάρχει μακεδονική ή τουρκική μειονότητα και να εστιάσει πλήρως την προσοχή της στην προστασία των δικαιωμάτων του αυτοπροσδιορισμού, της ελευθερίας έκφρασης και της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι γι αυτές τις κοινότητες».

Και, μάλιστα, η κατά τα άλλα «ανεξάρτητη εμπειρογνώμων» χαρακτηρίζει ως παρωχημένες τις αντιλήψεις για καθορισμό των μειονοτικών ζητημάτων από... παλιές διεθνείς συνθήκες, αναφερόμενη φυσικά στη Συνθήκη της Λοζάνης, προτείνοντας την υιοθέτηση μόνο του νέου «μοντέρνου» πλαισίου, τη δική τη «μοντέρνα» αντίληψη...

Περιγράφοντας σχεδόν μια αλγεινή εικόνα των μειονοτικών δικαιωμάτων στη χώρα μας, η κ. ΜακΝτούγκαλ προβάλλει την εντύπωση ότι υπάρχει καθεστώς καταπίεσης και φόβου στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία...

«Η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη μακεδονικής εθνικής μειονότητας που ζει στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία... Διαδοχικές κυβερνήσεις ακολουθούν πολιτική απόρριψης της εθνικής μακεδονικής κοινότητας και της μακεδονικής γλώσσας, η οποία δεν αναγνωρίζεται, ούτε διδάσκεται...», αναφέρει η έκθεση.

Η Αμερικανίδα εμπειρογνώμονας, επικαλούμενη συζητήσεις με «εκπροσώπους της Κοινότητας» (προφανώς εννοεί τη συνάντησή της με την ομάδα 25 ατόμων που έφερε στην Αριδαία ο κ. Βοσκόπουλος του «Ουράνιου Τόξου» και εμφανίζονταν ως εκπρόσωποι της «μακεδονικής μειονότητας» από τις... Σέρρες, το Κιλκίς κ.λπ.), προβάλλει τις απαιτήσεις τους για αναγραφή στις ταμπέλες των τοπωνυμίων και στη «μακεδονική» γλώσσα, φέρνοντας ως παράδειγμα το «Φλώρινα/Lerin».

Σε ό,τι αφορά τη Θράκη, η κ. ΜακΝτούγκαλ επαναφέρει όλους τους γνωστούς ισχυρισμούς, αλλά έχει ενδιαφέρον ότι ένα από τα επιχειρήματα που προβάλλει για να υποστηρίξει την αναγνώριση «τουρκικής μειονότητας» είναι η ύπαρξη του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή και η ανάμειξή του στις υποθέσεις της μουσουλμανικής μειονότητας!

Ενδεικτικό, πάντως, της στόχευσης της έκθεσης είναι ότι ο πρώτος που έσπευσε να πανηγυρίσει είναι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι, που δήλωσε ότι «ήταν αναμενόμενο και δεν προκαλεί έκπληξη το περιεχόμενο της έκθεσης και είναι θετικό ότι το θέμα έλαβε διεθνή στήριξη καθώς στην άλλη πλευρά (σ.σ.: στην ελληνική) υπάρχει άρνηση παραδοχής...».

Ότι και να πούμε τώρα είναι κατόπιν εορτής. Νέα πληγή αιμάσουσα άνοιξε και το Έθνος πληγώθηκε βαριά από τις ανικανότητες ορισμένων, που επέτρεψαν την συνήγορο του Γκρουέφσκι να αλωνίζει την Μακεδονία και να μας προκαλεί λέγοντάς μας, να βάζουμε και τα τοπωνύμια των πόλεων και των χωριών μας στη «μακεδονική» διάλεκτο.

No comments:

Post a Comment