Sunday, March 22, 2009

Ενδιαφέρον αρθρο για τον Χαρδαβέλα

Αναδημοσίευση από το taxalia

Αξιότιμε κύριε Χαρδαβέλα....
Με αφορμή την εκπομπή σας ‘Αθέατος Κόσμος’ την 10η Μαρτίου 2009, στην οποία είχατε ως καλεσμένους βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου μαζί με εκπροσώπους ΜΚΟ και συζητούσατε το θέμα των μεταλλαγμένων Βουλγαρόφωνων Φυρόμιανς, που θέλουν να επιβιώσουν στο διάβα της ιστορίας με κλεμμένη και κατασκευασμένη εθνική ταυτότητα, σας γράφω αυτές τις γραμμές, όχι για να σας υποδείξω την επόμενη φορά πώς να στήσετε την εκπομπή σας, αλλά για να σας βοηθήσω να αναδείξετε και την μεγαλύτερη, αλλά σκοτεινότερη πλευρά του όλου θέματος.
Επειδή ξέρω ότι αναζητάτε την αλήθεια κα θέλετε να ενημερώνετε σωστά τον ελληνικό λαό!
Έτσι λοιπόν, την επόμενη φορά που θα έχετε καλεσμένο σας ξανά τον κύριο Βοσκόπουλο, ο οποίος θα σας μιλήσει στην κρεολή Βουλγαροσερβική διάλεκτο, να φροντίσετε να έχετε καλεσμένο σας και κάποιον εκπρόσωπο του Βουλγαρικού κοινοβουλίου, για να σας μεταφράσει με ακρίβεια τα λεγόμενα του επιφανούς φίλου του κυρίου Βαλιανάτου.
Να σας υπενθυμίσω εδώ κύριε Χαρδαβέλα, ότι το Βουλγαρικό κράτος, απαγορεύει στις επίσημες συναντήσεις των Φυρόμιανς με εκπροσώπους της Βουλγαρίας, την παρουσία μεταφραστή, διότι απλά τους θεωρεί …εθνολογικά και γλωσσικά ταυτόσημους με το Βουλγαρικό έθνος.
Γι αυτό και τους έχει αναγνωρίσει μόνο με το συνταγματικό τους όνομα ως κράτος – η Βουλγαρική Μεγάλη Ιδέα - αλλά αρνείται να τους αναγνωρίσει ως εθνότητα…
(δείτε και Βουλγαρία: Κλειστή η πόρτα της Ε.Ε. στα Σκόπια ! )
Για να σας βοηθήσω δε ακόμη περισσότερο, σας κάνω την πρόταση, να καλέσετε στην εκπομπή σας, εκεί μαζί με τον κύριο Βοσκόπουλο, τον πρώην πρωθυπουργό των Σκοπίων, τον κύριο Γκεοργκιέφσκι, ο οποίος σήμερα ζει στη Βουλγαρία, δηλώνει Βούλγαρος και θέλει να εκπροσωπήσει τη Βουλγαρία στο κράτος των Φυρόμιανς ως …Βούλγαρος Πρέσβης.
Κάντε επίσης και ένα καλό ρεπορτάζ- όπως εσείς τόσο καλά ξέρετε- για την ιστορία του ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ, φωνάξτε και κάποιους σοβαρούς γλωσσολόγους και ιστορικούς που γνωρίζουν καλά το θέμα – για παράδειγμα τον Ιάκωβο Δ. Μιχαηλίδη ή την Αλεξάνδρα Ιωαννίδου- για να πουν την άποψή τους και μετά ας μας πει και ο κύριος Βαλιανάτος την …περίληψη.
Για να δούμε στο τέλος, ποιος παραποίησε δημόσιο έγγραφο του 1925 και το πλασάρει σήμερα ως δήθεν πιστό αντίγραφο μαζί με μια γλώσσα που δημιουργήθηκε στο γραπτό λόγο για πρώτη φορά ….το 1945!

Έτσι αγαπητέ κύριε Χαρδαβέλα, ίσως φωτίσετε κάπως, τη σκοτεινή αλλά απλή αυτή ιστορία.

Ναζίβε Γκρίτσια!
Αναστάσιος Καζαντζίδης –Εκπαιδευτικός, αρθρογράφος

No comments:

Post a Comment