Friday, March 20, 2009

Ο Στέλιος Παπαθεμελής και οι θέσεις του στο Σκοπιανό

Αναδημοσίευση από το taxalia


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ:
Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων χωρίς προηγούμενη επίλυση της ονομασίας τους είναι ενδεικτική της χαλαρότητας με την οποία η Ελλάδα αντιμετωπίζει το
πρόβλημα αφού τα Ελληνικά κόμματα που μετέχουν στις αντίστοιχες ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου δεν δραστηριοποιήθηκαν να περάσουν τις Ελληνικές θέσεις.
Οι κλιμακούμενες και αδιάκοπες προκλήσεις της σκοπιανής πλευράς ων ουκ έστιν αριθμός δεν ήρκεσαν ως αυτή την ώρα να αναγκάσουν τις Ελλαδικές ηγεσίες, κυβέρνηση και αντιπολίτευση να αναθεωρήσουν την στρατηγική τους απέναντι στον αλαζόνα γείτονα που παριστάνει τον κατ' ευθείαν γραμμή 78 απόγονο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Πρακτέο: α. Ανακαλούμε την πρόταση για σύνθετη ονομασία και ..
επαναφέρουμε σε μηδενική βάση ενδεχόμενη νέα διαπραγμάτευση , δηλαδή στην πρόταση Κωνσταντίνου Καραμανλή -Ανδρέα Παπανδρέου: ονομασία χωρίς το
Μακεδονία ή παράγωγό του.
β. Καταγγέλλουμε την Ενδιάμεση Συμφωνία και έτσι καταργείται η νομική βάση της προσφυγής των σκοπιανών στη Χάγη.
γ. Κόβουμε τις πάσης φύσεως παροχές και διευκολύνσεις.
Αυτό που έγινε χθες με τα 50 εκ. αλλά δεν έγινε πριν 4 μήνες για τα άλλα 50 εκ. πρέπει να γίνει για όλες τις παροχές. Μαζεύουμε τις ΔΕΚΟ που είναι εκεί, τους ιδιώτες επενδυτές για επαναπατρισμό. Η φαυλεπίφαυλη ηγεσία των Σκοπίων πρέπει να νιώσει στο πετσί της τη δύναμη της Ελλάδος και πόσο εξαρτάται από αυτήν.
Η εξωτερική μας πολιτική ή θα γίνει πράγματι πολυδιάστατη και άρα επωφελής για τα συμφέροντά μας, ή θα παραμείνει μονόπλευρη και δεδομένη ό,τι και αν μας κάνουν, οπότε θα είναι επιζήμια.

No comments:

Post a Comment