Tuesday, April 14, 2009

Ενδιαφέρον άρθρο για τα νιάτα του γκρουέφσκι που

Όπως θα διαβάσετε σε κάρτα που έγραψε ο Γκρούεφσκι, σε ηλικία 26 ετών, θα δείτε την ευχέρεια και την οικονομική άνεση που είχε από τότε να ταξιδεύει για Φρανκφούρτη, Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον , Ισπανία κλπ. Κι όλα αυτά ένας φοιτητής από μία χώρα όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΣΗΜΕΡΑ έχει μηνιαίο μισθό 1000 ευρώ και η μέση σύνταξη κυμαίνεται στα 100 ευρώ. Μπορείτε να φανταστείτε ΠΟΙΟΣ πλήρωσε και ΠΟΙΟΣ προγραμμάτισε τη άνοδο του Γκρούεφσκι στην εξουσία. Το περιεχόμενο της κάρτας, προσεκτικά ουδέτερο και στεγνό από συναισθήματα. Ήταν άραγε λόγω διαφορετικών σεξουαλικών προτιμήσεων ή λόγω άνωθεν εντολών;
(Οι φωτογραφίες και το κείμενο που ακολουθεί είναι από το I-REPORTER )




Οι φωτογραφίες είναι απο τον Αύγουστο του 1996 όταν η Δάφνη Χρήστου- αγκαλιά με τον Νικολά στην πρώτη φωτογραφία- (συνεργάτιδα σήμερα του "Ε" της Ελευθεροτυπίας) βρέθηκε με άλλους 27 φοιτητές στο νησί Λας Πάλμας των Καναρίων νήσων της Ισπανίας, σε ένα θερινό πανεπιστήμιο σε μια απο τις δράσεις της AEGEE(Κίνηση Φοιτητών για την Ενωση της Ευρώπης).
Ο 26χρονος Νικολά, ο Ρίστο και ο Κύριλ ήταν απο τα Σκόπια σε εκείνη την παρέα των τριών εβδομάδων....
Μια Γερμανίδα ρωτάει την Δάφνη και το Νικολά: Τι σπουδάζετε;
Δάφνη: Δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης
Νικολά: Οικονομικά στη Μακεδονία
Γερμανίδα: Η Θεσσαλονίκη δεν είναι στη Μακεδονία;
Το...όχι ή το ναι είναι άγνωστο ποιος το είπε.
Ο Νικολά "δεν κάπνιζε, δεν έπινε, έδειχνε πάντα νηφάλιος,κυρίαρχος.Η συμπεριφορά του ήταν μετρημένη και ευγενική. Δεν πολυσυμμετείχε στο χαβαλέ, αν και φαινόταν να τον απολαμβάνει παρατηρώντας τον. Δεν θυμάμαι να φλέρταρε καμία κοπέλα - ούτε καν τη Σουηδέζα που την είχαν ερωτευτεί οι πάντες
. Δεν απουσίαζε απο κανένα μάθημα, δεν γκρίνιαζε και δεν παραπονέθηκε ποτέ για τα δωμάτια, που φιλοξενούσαν (εκτός απο εμάς) κάτι πελώριες κόκκινες κατσαρίδες.....δεν ήθελε να εκτίθεται σε κανένα επίπεδο....".
Οπως δείχνει και η κάρτα που έστειλε αργότερα απο τα Σκόπια στη Δάφνη - για τα ταξίδια του σε Φραγκφούρτη,Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη, η πολιτική του σταδιοδρομία ήταν ήδη δρομολογημένη...Αυτός είναι σήμερα ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων (με λεφτά του Τ.Σόρος...).

No comments:

Post a Comment