Sunday, April 12, 2009

Καλά τα μυνήματα, ας δούμε και "αυστηρές" πράξεις....

Αυστηρό μήνυμα στα Σκόπια

Σάββατο, 11.04.09
Ξεκάθαρο μήνυμα προς την ηγεσία των Σκοπίων ότι από τις δικές τους επιλογές θα κριθεί η πορεία της χώρας προς τις ευρωατλαντικές δομές έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του στην Αριδαία του νομού Πέλλας.

Δεν υπάρχουν παρακαμπτήριοι δρόμοι από την ομόφωνη απόφαση της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, είπε ο πρωθυπουργός, κάλεσε την ηγεσία των Σκοπίων να εγκαταλείψει τις προσπάθειες παραχάραξης και παραγραφής της ιστορίας και είπε ότι ο δρόμος της ΠΓΔΜ στην ευρωπαϊκή οικογένεια περνάει μέσα από την τήρηση των αρχών της καλής γειτονίας και την επίλυση του θέματος της ονομασίας.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον Γ. Παπανδρέου λέγοντας ότι δεν έχουν εναλλακτική αξιόπιστη πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης, οι προτάσεις είναι όλες ευχάριστες και «χαϊδεύουν» τα αυτιά όλων. «Σε αυτή τη σοβαρότατη κρίση απουσιάζει η σοβαρότητα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Η στάση της αντιπολίτευσης και του αρχηγού της προσβάλει τη νοημοσύνη όλων μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει την υπευθυνότητα, είπε ο κ. Καραμανλής, και η αξιωματική αντιπολίτευση την ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό. «Δεν με ενδιαφέρει να είμαι ευχάριστος, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να είμαι χρήσιμος στον τόπο», δήλωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως ο ίδιος θα δώσει τη μάχη στην πρώτη τη γραμμή όπως πάντα με συνέπεια για να γίνουν πράξη οι αποφάσεις και οι δεσμεύσεις. Παρά τη δύσκολη συγκυρία λόγω της οικονομικής κρίσης, είπε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά το έργο της για την ανάπτυξη της Περιφέρειας».

Επίσκεψη στο νέο μουσείο της Πέλλας

Ο Κ. Καραμανλής έστειλε μήνυμα στα Σκόπια και κατά την επίσκεψη του στο νέο μουσείο της Πέλλας. «Με έργα και όχι στα λόγια αποδεικνύουμε το σεβασμό, την ιστορία μας και στην πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας. Με το έργο αυτό η χώρα δίνει απάντηση σε όσους επιχειρούν να παραποιήσουν την ιστορική αλήθεια».

Το νέο μουσείο της Πέλλας και τα έργα ανάδειξης του Αρχαιολογικού χώρου της περιοχής, προϋπολογισμού 13.500.000 ευρώ, αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι.

Το έργο συντήρησης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Πέλλας είχε ενταχθεί στο Γ΄ΚΠΣ το 2001 και υλοποιήθηκε από το 2002-2008. Περιλαμβάνει κτίρια εξυπηρέτησης επισκεπτών, στέγαστρα προστασίας του αρχαιολογικού χώρου και έχει ως στόχο τη συνολική ανάδειξη της πρωτεύουσας των αρχαίων Μακεδόνων. Σε δεύτερη φάση προβλέπονται παρεμβάσεις και σε άλλους χώρους στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας όπως είναι Μακεδονικοί τάφοι, η ρωμαϊκή αποικία της Πέλλας και η Τούμπα του Αρχοντικού.

Μετά την Πέλλα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το έργο της νότιας παράκαμψης της Εδεσσας το οποίο μόλις παραδόθηκε στην κυκλοφορία, είναι μήκους 8 χλμ. και κόστισε 46 εκατ. ευρώ.

Κομματάρχη, σχολιαστή, όμηρο συμφερόντων και αδύναμο να κινητοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. «Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πορείας. Και οι πολίτες το ζητούν όλο και πιο επιτακτικά. Οι μόνοι που δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνονται είναι ο κ. Καραμανλής και η ηγετική ομάδα της ΝΔ, γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία» πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου για να καταλήξει: «Η κοινωνία τους έχει ήδη προσπεράσει. Η Ελλάδα μπορεί πολύ καλύτερα».

«Βιαστική όπως πάντα αδυνατεί η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να κρύψει σε κάθε της βήμα, σε κάθε της δήλωση την βουλιμία της για εξουσία. Ας μη βιάζεται. Θα περιμένει για πολύ ακόμη. Γιατί οι Έλληνες προκρίνουν την υπεύθυνη πολιτική στάση του Κώστα Καραμανλή. Και όχι τον ανεύθυνο λαϊκισμό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» αναφέρει η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ευάγγελου Αντώναρου στο σχόλιο του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ.

«Ο πρωθυπουργός όπου σταθεί κι όπου βρεθεί δηλώνει αποφασισμένος να ακολουθήσει την ίδια πολιτική για να αμβλύνει την εικόνα του κουρασμένου. Δεν ενδιαφέρουν κανέναν τα εσωκομματικά του προβλήματα. Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ότι η κρίση θα βαθύνει» αναφέρει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΝ, Ανδρέας Καρίτζης.

«Ο Κ. Καραμανλής κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ότι δεν έχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης και ότι είναι ευχάριστος σε όλους. Από την πλευρά τους ο Γ. Παπανδρέου και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν τη ΝΔ ότι δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Και οι δύο κοροϊδεύουν το λαό. Έχουν σχέδιο και πρόταση: Να φορτώσουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό» αναφέρει σε σχόλιο του το γραφείο τύπου του ΚΚΕ.

«Είναι αντιφατικό να επικαλείσαι τη Μακεδονική καταγωγή σου, όταν η κυβέρνησή σου αφήνει το όνομα «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς. Για την οικονομία ακούσαμε μία από τα ίδια, δηλαδή τίποτα!!!!!» σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος.

e-tipos.com, ΑΠΕ - ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment