Friday, January 16, 2009

Ευρώ-καταδίκη της FYROM σε ότι αφορά την λειτουργία του Βουλγαρικού Συλλόγου RADΚO

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο του Ακρίτα

Το Ευρωπαικό Δικαστήριο των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων καταδίκασε το κράτος της FYROM το οποίο παράνομα απαγόρευσε την λειτουργία του Βουλγαρικού Συλλόγου RADKO. Η παρούσα καταδίκη είναι ένα ισχυρό χαστούκι στον ψευδομακεδονισμό των Σκοπίων διότι ως είναι γνωστό εκτός ένας από τους σκοπούς αυτής της εθνικιστικής ιδεολογίας είναι η απόρριψη του Βουλγαρικού παρελθόν των Σλαβομακεδόνων κατοίκων της FYROM.

Σκοπός της ένωσης είναι όχι μόνο η δήλωση ανοιχτά της βουλγαρική εθνικής ταυτότητας τους , αλλά και να αναλύουν με κριτικό πνεύμα ότι σχετίζεται με την επίσημη Σκοπιανή(Μακεδονική) ιστοριογραφία , προκειμένου να βγεί στο φως το ιστορικό τους παρελθόν αλλά και να αναγεννήσουν και πάλι τη βουλγαρικό πνεύμα των Σκοπίων (Μακεδονίας). Οι ιδρυτές της Ένωσης έχουν λάβει το όνομά της από το ψευδώνυμο του που χρησιμοποιούσε ο πρώην ηγέτη της VMRO ακραίος εθνικιστής Ivan Mihajlov, RADKO.

Υπενθυμίζω ότι στην FYROM υπάρχει νόμος από το 1996 που απαγορεύει οποιαδήποτε Επιστημονική Έρευνα για την εθνική/πολιτιστική ταυτότητα των Σλαβομακεδόνων στο κράτος τους. Σχετικά εδώ.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Association of Citizens Radko
Σκοπιανό Α1
Ευρωπαικό Δικαστήριο των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

No comments:

Post a Comment