Tuesday, January 27, 2009

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΥΕ κ. Ντόρα Μπακογιάννη

Ηλεκτρονικό μύνημα από την κ. Νίνα Γκατζούλη, Ύπατη Πρόεδρο της Παμμακεδονικής

23 Ιανουαρίου 2008


Προς κυρία Θεοδώρα Μπακογιάννη

Υπουργό Εξωτερικών


Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,


Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία του απόδημου Ελληνισμού για τη νέα προκλητική και ανιστόρητη διαφημιστική καμπάνια της π.Γ.Δ.Μ. στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο του C.N.N.

Η υφαρπαγή της πολιτιστικής μας ταυτότητας και η αξιοποίηση και προβολή των διαχρονικών και παγκοσμίως γνωστών ελληνικών συμβόλων και αρχαιολογικών ευρημάτων δείχνει την πρόθεση και τακτική της γειτονικής χώρας να κλιμακώσει την προπαγάνδα της σε διεθνές επίπεδο.

Η νέα θλιβερή διαφημιστική τους καμπάνια εισβάλλει στα σπίτια εκατομμυρίων ανθρώπων ανά την υφήλιο διαστρεβλώνοντας την ιστορική αλήθεια. Ιδιαιτέρως δε επηρεάζει τα νεαρά άτομα που αγνοούν την ιστορία και φυσικά τους νεωτέρους εκπροσώπους του Ελληνισμού στο εξωτερικό στους οποίους δημιουργείται σύγχυση και αμφιβολία ως προς τις ρίζες τους.

Η συνεχής σκλήρυνση των θέσεών της προσθέτοντας στην διεκδίκηση του ονόματος της Μακεδονίας ζητήματα «Μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας» καθώς και οι αλυτρωτικές της προθέσεις τις οποίες δεν διστάζει να ανακοινώσει ευθαρσώς στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της διαφημιστικής τους καμπάνιας δεν επιτρέπουν άλλα περιθώρια ανοχής από την ελληνική πλευρά.


Κυρία Υπουργέ,

η έννοια «έθνος» περικλείει και συμβολίζει αρχέτυπα συλλογικού ευσυνείδητου και αποδεκτές αξίες που σμίλεψαν αιώνες της ιστορίας της ανθρωπότητας. Είναι αδιανόητο να αδιαφορούμε, να αγνοούμε και να αφήνουμε αναπάντητη την επιχειρούμενη υφαρπαγή της εθνικής μας ταυτότητας και πολιτισμού από την π.Γ.Δ.Μ.

Ο απανταχού Ελληνισμός απαιτεί την αποδέσμευση της Ελλάδας από την πρόθεσή της για εξεύρεση «σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό» και πάγωμα κάθε σχετικής διαπραγμάτευσης μέχρι η γείτονα χώρα να συμμορφωθεί με τις επιταγές του διεθνούς δικαίου και να εγκαταλείψει τις προπαγανδιστικές της τακτικές και αλυτρωτικές βλέψεις.

Με εκτίμηση,


Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής-Νίνα Γκατζούλη, Ύπατη Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος

Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Δημήτριος Βουγιουκλής, πρώην Πρόεδρος


Κοινοποίηση: Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

No comments:

Post a Comment