Saturday, January 31, 2009

Αντιμέτωπος με φυλάκιση 5 ετών ο Γκρούεσκι

Αναδημοσίευση από το taxalia



Αντιμέτωπος με φυλάκιση 5 ετών ο Γκρούεσκι


Ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης του Σοσιαλιστικού κόμματος της Π.Γ.Δ.Μ. Vlado Buckovski κατήγγειλε σήμερα το πρωί, στη συνεδρίαση του κοινοβουλίου της ΠΔΓΜ, ότι ο νυν πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεσκι, εξαπάτησε το 2001, ως Υπουργός Εμπορίου τη χώρα.

Ο λόγος: η εταιρεία JETOIL συνήψε συμφωνία συνεργασίας με την ΟΚΤΑ (τα κρατικά διυληστήρια της ΠΓΔΜ). Η συμφωνία αθετήθηκε με ευθύνη της πλευράς των Σκοπίων, ο κ. Μαμιδάκης προσέφυγε στα δικαστήρια του Λονδίνου, όπου ζητούσε αποζημίωση διαφυγόντων κερδών, επειδή έσπασε η συμφωνία που είχε με την ΟΚΤΑ (πριν αυτή πουληθεί στα ΕΛΠΕ) για προμήθεια αργού πετρελαίου και η τότε κυβέρνηση αποζημίωσε τον Κυριάκο Μαμιδάκη με το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων!

Τα χρήματα αντλήθηκαν κρυφά, όπως καταγγέλει ο Μπούτσκοφσκι, από τα "αποθεματικά εκτάκτων αναγκών" (κάτι σαν "μυστικά κονδύλια").

Τα ΕΛ.ΠΕ. που αγόρασαν στη συνέχεια τα κρατικά διυληστήρια ΟΚΤΑ δεν κατέβαλαν ως όφειλαν ποσό ύψους 17,4 εκ.δολλαρίων, αλλά μέρος αυτού, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί με το ποσό αυτό το δημόσιο της ΠΓΔΜ.

Εμμέσως πλην σαφώς, ο Buckovski καταγγέλει ότι ο Γκρούεσκι ενέχεται σε σκάνδαλο κατάχρησης ή τουλάχιστον αδιαφανούς χειρισμού ιδιαίτερα μεγάλων ποσών και ότι "τσέπωσε" μέρος των 17,4 εκ. δολ., που όφειλαν να πληρώσουν τα ΕΛ.ΠΕ. (Ελληνικά Πετρέλαια)!

Και προφανώς οι άνθρωποι της JETOIL θα ερωτηθούν ξανά για την περίεργη αυτή υπόθεση, η οποία, είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει πολύ έντονα τις επόμενες ημέρες τη γειτονική χώρα.

Ο κ.Μπούτσκοφσκι υπενθύμισε στο κοινοβούλιο ότι η ποινή για τέτοια αδικήματα είναι φυλάκιση 5 ετών.

Η είδηση στην εφημερίδα Vest

Δείτε κι ένα παλιότερο σχετικό δημοσίευμα στο ΠΑΡΟΝ

No comments:

Post a Comment