Monday, January 19, 2009

Ενημερωτικό Δελτίο για το Σκοπιανό (20/1/2009)

Προς: Ελληνικό Κοινοβουλιο

Αξιότιμα μέλη της Βουλής των Ελλήνων,

και την εβδομάδα που μας πέρασε δημοσιεύθηκαν μερικά ενδιαφέροντα άρθρα, αναφορικά με το Σκοπιανό πρόβλημα, στη σφαίρα των αξιόλογων ιστολογίωνς.
Συγκεκριμένα, σημαντική ήταν ή είδηση της καταδίκης της ΠΓΔΜ από το ευρω-δικαστήριο σχετικά με τη λειτουργία του Βουλγαρικού συλλόγου RADKO (εδώ). Ακόμη ένα γεγονός που δείχνει τη ραστιστική πολιτική της γείτονος - ακόμη ένα βέλος στη φαρέτρα της εξωτερικής μας πολιτικής. Σημαντική είναι η υπενθίμιση του νόμου του 1996 στην ΠΓΔΜ που απαγορεύει κάθε ιστορική έρευνα! (εδώ)
Θετικές είναι και κάποιες αλλαγές στο εσωτερικό κλίμα της ΠΓΔΜ ενόψει των προεδρικών εκλογών (εδώ). Η εθνικιστική πολιτική του Γκρουέφσκι συναντά ισχυρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση - τα γνωρίζουν αυτά οι φίλοι και εταίροι μας?
Ακόμη ένα ενδιαφέρον άρθο ασχολείται με τις γραφικότητες και τον ρατσισμό της ΠΓΔΜ (εδώ) ξεκινώντας από την τουριστική παγκόσμια καμπάνια της ΠΓΔΜ. Και ενώ το άρθρο ασχολείται με την πολιτκή υπόσταση του εν'λόγω προβλήματος πολλοί αναρωτιόμαστε τι κάνει η επίσημε Ελλάδα για να αντιμετωπίσει αυτή την πρωτοφανή ανθελληνική προπαγάνδα - κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο πολλοί Ευρωπαία, Αμερικάνοι, Καναδοί, Αυστραλοί κτλ πειθονται για τη Μακεδονικότητα της ΠΓΔΜ γιατι απλώς είναι το μόνο που ακούνε και βλέπουνε - δυστυχώς δεν ανοίγουν όλοι έγκυρα ιστορικά βιβλία για να ενημερωθούν. Αν συνεχίσουμε έτσι πολύ σύντομα θα είμαστε έμεις οι γραφικοί και σλάβοι Μακεδόνες!!
Τελειώνοντας θα ήθελα να σας παρακινήσω να διαβάσετε το άρθρο του Δρ. Πιπερόπουλου (εδώ) - κρίσιμες ώρες για κρίσιμα θέματα - σκεφτόμαστε το καλό της Ελλάδας σε βάθος χρόνου ή με απλά μικρο-κοματικά κριτήρια - η απαντηση δική σας.

Με τιμή,

Δ.Ν.

No comments:

Post a Comment