Monday, January 26, 2009

Ενημερωτικό Δελτίο για το Σκοπιανό (27/1/2009)

Αξιότιμα μέλη της Βουλής των Ελλήνων,

και την εβδομάδα που μας πέρασε παρατηρήθηκε έντονη δραστηριότητα στο Σκοπιανό; φυσικά κυρίως από την πλευρά της ΠΓΔΜ.
Η σημαντικότερη είδηση την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ίσως η απόφαση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ από τη Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με άκρως ανθελληνικές επισημάνσεις (εδώ). Και ενώ αυτή η κίνηση ήρθε σαν ψυχρολούσια σε όλους εμάς που πονάμε την Ελλάδα εντύπωση κάνει ότι απλοί bloggers είχαν προειδοποιήσει για ακριβώς παρόμοιες εξελίξεις αρκετές εβδομάδες πριν, όταν ακόμη πλέαμε σε πελάγη ευτυχίας για τις ανεπίσημες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για το ίδιο θέμα (εδώ). Και ενώ θέλουμε να ελπίζουμε ότι υπάρχει καιρός να αλλάξει το αρνητικό κλίμα είναι καιρός να καταλάβουμε ότι πρέπει να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση για να κινούμε εμείς τα νήματα, και να προλαμβάνουμε καταστάσεις και όχι να προσπαθούμε να τις διορθώσουμε, πάντα εκ των υστέρων, με ημίμετρα και πάντα με απώλειες!

Στο καλλιτεχνικό κομμάτι, μεγάλη μερίδα Ελλήνων διασκεδάζει με το γελοίο, άκρως ρατσισικό και προσβλητικό video της επίσημης ΠΓΔΜ που κάνει τον γύρο του διαδικτύου (εδώ, εδώ, εδώ) (αποτελέι εξαιρετική ευκαιρία προβολής της αλλαζονείας και ρατσισμού της ΠΓΔΜ στον υπόλοιπο κόσμο αν χρησιμοποιηθεί σωστά από εμάς), η προπαγάνδα της ΠΓΔΜ συνεχίζει να κερδίζει πόντους στην εξωτερική πολιτική με τη συνεχόμενη προβολή της, προσβλητικής προς του Έλληνες, διαφήμισης τους σε δημοφιλή κανάλια του εξωτερικού (CNN) τις ώρες υψηλής τηλεθέασης (prime time). Να σημειώσω την παντελή έλλειψη Ελληνικής διαφήμισης, για τουριστικούς / εθνικούς / πολιτιστικούς λόγους, στο εξωτερικό - η τωρινή κυβέρνηση έκανε ένα βήμα μπροστά με αφίσες σε λεωφορεία στη ΝΥ και το Λονδίνο, αλλά αυτά είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σύγκριση με τις κινήσεις Σκοπιανών και Τούρκων. Θέλοντας και μη ζούμε σε μια εποχή που η μνήμη και η Ιστορία γράφονται από τα ΜΜΕ; έχουμε μέινει πολύ πίσω, και αμα συνεχιστεί η αναλγησία μας τότα θα απωλέσουμε από τον Έλληνα και την τελευταία αχτίδα περηφάνιας - την ένδοξη Ιστορία μας, τη μνήμη που περασε από γενιά σε γενιά, και δίνει ελπίδα σε όλους μας - τα παιδιά μας θα χασουν και αυτό, το όνειρο στην Ελπίδα.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την ανθελληνική στάση μερικών "προοδευτικών" ατόμων του πολιτικού (και καλλιτεχνικού) κόσμου έχουμε συνταγή για καταστροφή που δεν μπορούν να ανατρέψουν οι μοναχικοί πατριώτες (εδώ) που αγωνίζονται ερήμην της επίσημης πολιτείας. Όλοι κάτι πρέπει να μάθουμε από το ήθος και τη ζωή του κ. Μάρτη.

Αν η γραφική εξωτερική πολιτκή της ΠΓΔΜ είναι τόσο αποτελεσματική τότε πως μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την Ελληνική? Φανταστείτε να είχαμε παρόμοιο πρόβλημα με κάποια άλλη χώρα, τι θα κάναμε.......

Υπόλοιπες ειδήσεις για το θέμα:
Η κυβερνηση της ΠΓΔΜ αμέσως μετά τη εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ έκανε κινήσεις, όχι μόνο εθιμοτυπικού χαρακτήρα (εδώ, εδώ).
0 πάπας "ανανγώρισε" την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία (εδώ) - αν και πολιτικού περιεχομένου κίνηση, χρειάζεται ισχυρή αντίδραση από εμάς.


Με τιμή,

No comments:

Post a Comment