Saturday, May 30, 2009

Σημαντικές εξελίξεις?

Διαβάζουμε στο Greece-Salonika αναφορικα με τις νέες εξελίξεις στο Βόρειο γείτονα. 
Υπάρχει καλύτερη στιγμή για να κινηθεί η διπλωματία μας? Ελπίζουμε και περιμένουμε....

Αναδημοσίευση από το Greece-Salonika

'Ενα βήμα παραπέρα προχωρούν τις πιέσεις τους οι Αλβανοί του DUI θέτοντας -για πρώτη φορά- χρονικό όριο για επίλυση των διαφορών με την Ελλάδα..

"Η περίοδος χάριτος που έδωσε το DUI στο VMRO DPMNE έληξε μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου", δήλωσε χθες η αντιπρόεδρος του Αλβανικού κόμματος,κ.Teuta Arifi ,στον αλβανόφωνο τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων Alsat M.
Το σημαντικότερο όμως σημείο των δηλώσεών της ήρθε αμέσως μετά:"Η πιο ισχυρή δύναμη για...τη διατήρηση της ηρεμίας στη χώρα η οποία και κρατά ενωμένες τις δύο κοινότητες,είναι η προοπτική της ένταξης σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Σε περίπτωση αφαιρεθεί η προοπτική αυτή από τους Αλβανούς και τους "Μακεδόνες" τότε θα υπάρξει άμεσος κίνδυνος για την συνοχή του κράτους(!).
Εάν το πρόβλημα παραμείνει άλυτο τότε θα πρέπει oποσδήποτε να αναζητηθούν άλλες εναλλακτικές λύσεις''
 ενώ προσδιόρισε ως τελικό χρονικό όριο για την επίλυση των προβλημάτων το τέλος του έτους.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μια ημέρα μετά τις συναντήσεις του προέδρου του DUI, Ali Ahmeti, στις Βρυξέλλες,όπου και διατύπωσε σε κορυφαία στελέχη της Ε.Ε.(Χ.Σολάνα,Ο.Ρεν κλπ) πως το κόμμα του επιθυμεί έντονα ένα συμβιβασμό για το όνομα.
Χθες υπήρξε άλλη μια σημαντική πολιτική εξέλιξη στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ καθώς την ίδρυση νέου κόμματος ανακοίνωσε ο Λιούμπε Μπόσκοσκι, μέχρι πρότινος επιφανές στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE, ο οποίος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στην ΠΓΔΜ κατήλθε ως ανεξάρτητος υποψήφιος και συγκέντρωσε ποσοστό 15%...
Ο Μπόσκοσκι διαθέτει ερείσματα κυρίως στη λαϊκή βάση του VMRO-DPMNE και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μεγάλο μέρος των υποστηρικτών του κόμματος του κ. Γκρούεφσκι θα μεταπηδήσει στο νέο κόμμα.



No comments:

Post a Comment