Friday, May 15, 2009

Ντόρα, να η Ευκαιρία.....άρπαξε την

Και επίσημα πλέον το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει βέτο - την καραμέλα των σκοπιανών για την μη ένταξη τους στη συμμαχία. Το ΥΠΕΞ πρέπει να τα ακούσει αυτά, και το βασικό να το καταγράψει και να το παρουσιάσει σαν αποδεικτικό στοιχείο στην επικέιμενη δικαστική διαμάχη (για την παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας) με τους (γελοίους πια) σκοπιανούς. το δυσάρεστο είναι ότι μας δημιουργέι πρόβλημα μια ομάδα ανάξιων και ανίκανων....τι θα γινότανε αν τα έβαζε μαζί μας κανείς πιο σημαντικός?

Πηγή e-tipos
Την ελπίδα ότι η ηγεσία των «θα καταλάβει τι ακριβώς χρειάζεται να πράξει», εξέφρασε ο απερχόμενος ΓΓ του ΝΑΤΟ μετά τη συνάντησή του με την Ν. Μπακογιάννη και τον Κ. Παπούλια, ο οποίος δήλωσε ότι μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη ΠΓΔΜ την περασμένη εβδομάδα «δεν έχει ενισχυθεί η αισιοδοξία του, από τις επαφές με την κυβέρνηση της χώρας».
Ερωτηθείς «για τις προσπάθειες της ΠΓΔΜ να υπερκεράσει το βέτο για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ», ο ΓΓ του ΝΑΤΟ απάντησε:«Ποτέ δεν έχω ακούσει τη λέξη βέτο. Το ΝΑΤΟ δεν έχει ακούσει τη λέξη βέτο, γνωρίζει μόνον τη λέξη συναίνεση. Καμιά φορά και κανένας από εμάς, ούτε εγώ, ούτε κάποιος από τους προκατόχους μου έχει ακούσει τη λέξη βέτο. Κανένα μέλος της Συμμαχίας δεν έχει εκφέρει τη λέξη βέτο. Ελπίζω πάντως ότι θα υπάρξει μια νέα συναίνεση - σύμφωνα με το ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής του Βουκουρεστίου».
Κλείνοντας την αναφορά του στο θέμα, επανήλθε «για να αποφευφθούν οι παρερμηνείες», όπως είπε, λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ «βασίζεται στη συναίνεση και εγώ και οι προκάτοχοί μου, αλλά και αυτοί που θα ακολουθήσουν δεν θα ακούσουν τη λέξη βέτο, αλλά τη λέξη συναίνεση, αρχή επί της οποίας λειτουργεί το ΝΑΤΟ».
Απαντώντας για το ίδιο ζήτημα, υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η ελληνική θέση «ήταν καθαρή από την πρώτη στιγμή. Παρουσιάσαμε τη θέση μας και οι σύμμαχοί μας έκριναν ότι η επιχειρηματολογία μας ήταν ισχυρή και λάβαμε μεγάλη υποστήριξη στο Βουκουρέστι».
Ο ΓΓ έχει δίκιο, πρόσθεσε η κα Μπακογιάννη. Υπήρξε μια ενιαία φωνή στο Βουκουρέστι, η φωνή της Συμμαχίας και ήταν καθαρή: Ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας, ώστε η ΠΓΔΜ να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, είπε.«Επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι η Ελλάδα θα είναι ευτυχής να δει τους φίλους και γείτονες της μέσα στην οικογένεια του ΝΑΤΟ. Αλλά θα τους καλωσορίσουμε όταν θα επιλυθεί το πρόβλημα της ονομασίας», συμπλήρωσε.

No comments:

Post a Comment