Monday, May 11, 2009

Μια άποψη για τους σύγρονους προοδευτικούς..

Πολύ ενδιαφέρον σχόλιο (από τον χρήστη kimon) στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Ακρίτα
. Αναδημοσιεύω το σχόλιο γιατί το βρήκα πολύ εύστοχο .....

Η αναγωγή της Ελληνικότητας ως υψίστης πολιτικής αρχής, εκφραζόμενη ως ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ κοινής καταγωγής και πολιτισμού, απαξιώνεται συστηματικά από το πολιτικό σύστημα της χώρα μας. Αυτό έχει αναγάγει «την εξυπηρέτηση των ιδίων οικονομικών του συμφερόντων » ως την σύγχρονη «μεγάλη ιδέα του έθνους». Αυτή η προνομιακή ομάδα, είναι ο εκπρόσωπος μίας ρηχής, επιφανειακής και μιμητικής αστικής τάξης νεόπλουτων που στερείται παράδοσης και παρελθόντος. Συνειδητά αποδομεί τα συνεκτικά στοιχεία του έθνους, επιδεινώνοντας έτσι την εξαθλίωση του στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, αφού του στερεί συστηματικά τις θεμελιακές αξίες του Ελληνικού πολιτισμού που είναι η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη, ο Περιορισμό της Χλιδής, και η Γνώση [1]. Η παρακμιακή αυτή αστική τάξη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα νεοεμφανιζόμενα κοινωνικά σχήματα των χωρών του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού, πιστεύοντας ότι εκπροσωπεί ορθώς τις αρχές του διεθνισμού εκφράζει την Βαλκανική και επαρχιακή όψη της σημαντικότερης συνιστώσας του Ελληνικού Έθνου, της «Ρωμιοσύνης», στην πλέον ακραία μορφή της. Η καλλιέργεια της εθνικής αυτογνωσίας στην παιδεία, η σκληρή πατριωτική γραμμή στα εθνικά θέματα και η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής λαίλαπας, χλευάζεται από τους κύκλους των ημιμαθών διανοουμένων της, αφού «όλοι είμαστε παιδιά της γης χωρίς σύνορα, με κοινό παγκόσμιο πολιτισμό που οφείλουμε να αποβάλλουμε και να ξεχάσουμε την ιστορία μας, την κοινή μας καταγωγή και τον πολιτισμό μας».Αυτό το περίεργο και αυτοκαταστροφικό έθνος άραγε θα εξακολουθήσει να υπάρχει, η θα μεταλλαχθεί σε ένα άχρωμο και πολύ-πολιτισμικό κοινωνικό σύνολο οικονομικών μονάδων;
[1] Robin Lane Fox, «Ο κλασικός κόσμος» ,Ωκεανίδα 2006.

1 comment:

  1. Ο εθνομηδενισμός δεν στερήται οικονομικών κριτηρίων. Από την δεκετία του 80 και μετά τα κομματικά στελέχη του σημερινού siriza (rigades) άρχισαν τα επανδρώνουν την κρατική γραφειοκρατία σε θέσεις κλειδιά, και τα πλέον άξια και ικανά στελέχη του να προωθούνται στη Ευρωπαϊκή Ένωση και να πλαισιώνουν και την πανίσχυρη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Τα οικονομικά οφέλη των ατόμων που απαρτίζουν την δομή αυτού του γραφειοκρατικού μηχανισμού δεν μπορεί να τα συλλάβει ο νους του μέσου Έλληνα. Η διαχείριση των Ευρωπαϊκών χρημάτων στην πατρίδα μας με την μορφή των διαρθρωτικών προγραμμάτων και κοινοτικών πλαισίων στήριξης έγινε αποκλειστικά από άτομα η ομάδες του siriza οι οποίοι όχι μόνο έγιναν πάμπλουτοι άλλα εκμαύλισαν και εκμαυλίζουν την συνείδηση ενός ολόκληρου έθνους (μεμονωμένων ατόμων, πολιτικών κομμάτων, κλπ) με τον πακτωλό των χρημάτων που διαχειρίζονται Ο γραφειοκρατικός μηχανισμός του siriza είναι διαχρονικός, αφού η ΝΔ ποτέ δεν τον αντικατέστησε, αλλά συνεργάστηκε με αυτόν αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του προς όφελος μερικών και μόνο κομματικών της στελεχών όπως έπραξε και το ΠΑΣΟΚ πριν. Οι Ειδικοί Λογαριασμοί των Υπουργείων και των Πανεπιστημίων, η Κοινωνία της Πληροφορίας (100 δις), τα χρήματα των κοινοτικών πλαισίων στήριξης κλπ, διαχειρίζονται εδώ και 25 χρόνια από τα ίδια άτομα που ανήκουν ιδεολογικά στον siriza.

    Ο siriza λοιπόν διαχρονικά θα εξακολουθήσει να πλαισιώνει την κρατική γραφειοκρατία της εξουσίας (συμπεριλαμβανομένης της συνδικαλιστικής ολιγαρχίας, και της πανεπιστημιακής συντεχνίας των αργόσχολων), οι δε πολιτικές του θέσεις θα περιστρέφονται γύρω από αυτή την οικονομική πραγματικότητα. H κοινωνική γάγγραινα του siriza που σαπίζει και μεταλλάσσει το κύτταρο της Ελληνικής κοινωνίας είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να ιανθεί, αφού δεν υπάρχουν ακόμα οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να αντιδράσουν. Η πρακτικές της ενθάρρυνσης στην εγκατάσταση του πλήθους των αλλοεθνών, έχει σαν σκοπό την διαιώνιση της οικονομικής τους πρωτοκαθεδρίας στην Ελληνική κοινωνία, αφού ευελπιστούν ότι θα τους διαχειριστούν πολιτικά όταν θα αποτελέσουν την πλειοψηφία του πληθυσμού στην Ελλάδα και συνεπώς θα διαμορφώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα μη αναστρέψιμα.

    ReplyDelete