Thursday, May 28, 2009

Το ήθος και το ποιόν του τρεμόπουλου

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - αναρτώ και την πολύ λογική άποψη του taxalia
(κατά την πάγια τακτική με δεν αποκάλου Κυρίους, και δεν αναγράφω το όνομα τους με κεφαλάιο, άτομα που δεν σέβομαι γιατί καταρχήν δεν σέβονται οι ίδιοι τους εαυτούς τους αλλά κυρίως γιατί δεν σέβονται θεσμούς, αξίες και του Έλληνες γενικότερα) όπως μπορείτε να συμπεράνατε από το σχολιασμό του Ακρίτα στα λεγόμενα του τρεμόπουλου

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο του Ακρίτα

Σήμερα σε διάφορα ΜΜΕ (ζούγκλα, Ναυτεμπορική κλπ) ανακυκλώνονται δηλώσεις του στελέχους των Οικολόγων Τρεμόπουλου με θέμα το Μακεδονικό. Ο κος Τρεμόπουλος είπε πολλά και διάφορα πράματα τα οποία και δεν διαφέρουν με τις γνωστές θέσεις του Σλαβομακεδονικού εθνικισμού.
Λέει ο Τρεμόπουλος....
Ξέρετε πως έλεγαν την οργάνωση του Παύλου Μελά, το 1904; Ελληνομακεδονικό κομιτάτο. Ενοιωθε την υποχρέωση να βάλει έναν προσδιορισμό.
Η οργάνωση που ίδρυσε ο Δημήτριος Καλαποθάκης , εκδότης της Μακεδονικής εφημερίδας "Εμπρός¨" και ήταν αυτή που έστειλε τον Μελά (ο οποίος δεν ήταν μέλος Κε Τρεμόπουλε) λεγόταν ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΙΤΑΤΟ και ιδρύθηκε το 1904.
Αυτά τα περί "ελληνομακεδονικού" είναι καθαρή διαστρέβλωση και προπαγάνδα των Σκοπιανών και Βουλγάρων ακραίων εθνικιστικών κύκλων τα οποία βασίζονται σε ένα έγγραφο του Μακεδονικού κομιτάτου όπου δημοσιεύεται η προκήρυξη του μακεδονικού κομιτάτου ένα χρόνο μετά (1905) με την ένδειξη "Ελληνομακεντόνσκη Κομιτέτ"-με χρήση ελληνικού αλφάβητου στην τοπική σλαβική διάλεκτο- προκειμένου να προσδιορίσει την διαφορά του με το αντίστοιχο Βουλγάρικο μιας και απευθυνόνταν στους Σλαβόφωνους της Δυτικής Μακεδονίας.
Κε Τρεμόπουλε το Μακεντόσνκι ως αυτοπροσδιορισμό το χρησιμοποιούν 1 εθνική ομάδα και δύο εθνοτικές.
Δεν τα γνωρίζατε αυτό ?
Λέει ο Τρεμόπουλος
Η Μακεδονία έχει μία πολυεθνική ιστορία αιώνων. Αυτή η πολυεθνική ιστορία δεν μπορεί να μονοπωληθεί από καμία πλευρά
Συμφωνώ ότι η Μακεδονία έχει μία πολυθνική ιστορία αιώνων. Ήδη όμως αυτή η ιστορία μονοπωλείται πλέον από την κυβέρνηση των Σκοπίων που επιχειρεί να οικοδομήσει την εθνική της ταυτότητα εις βάρος αυτής της ιστορικής αλήθειας. Σέρβοι, Βούλγαροι, Αλβανοί και Έλληνες ιστορικές προσωπικότητες αναφέρονται από τους Σκοπιανούς σαν δικοί τους ήρωες ?
Αυτό θα το ονόμαζα σύμφωνα με την συλλογιστική σας προσπάθεια μονοπώλησης.
Αυτό γιατί δεν το αναφέρεται ?
Λέει ο Τρεμόπουλος
Το Abecedar, που ήταν αποτύπωση της σλαβομακεδονικής γλώσσας, βγήκε με έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου το 1924. Στην παρουσίαση αυτού του βιβλίου ήμουν και φυσικά δεν ήταν κάτι επιλήψιμο.
Επιλήψιμος είναιο τρόπος παρουσιάσης του από το εθνικιστικό κόμμα του Ουρανίου Τόξου όπου και δεν την κατακρίνατε.
Δεν γνωρίζατε ότι το ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ λοιπόν, είναι ένα αναγνωστικό - ο Θεός να το κάνει- προχειρογραμμένο, με ανύπαρκτο φιλολογικό και γραμματικό υπόβαθρο, το οποίο υπήρξε προϊόν συμφωνίας μεταξύ δυο ΚΡΑΤΩΝ, της Ελλάδας και της Βουλγαρίας ?
Δεν γνωρίζατε ότι η επίσημη σλαβομακεδονική βιβλιογραφία, παραλλάζει το βιβλίο για να αποδειχθεί η εγγύτητα των ιδιωμάτων με την Σλαβική γλώσσα της FYROM ?
Δεν γνωρίζατε ότι βάση μελέτης του ΚΕΜΟ (Αλεξάνδρα Ιωαννίδου) η γλώσσα του Abecedar δεν βασίζεται σε κάποιο ιδίωμα της Μακεδονίας ?
Δεν διαβάσατε ή ακούσατε ότι όταν ο Φιλίποφ ανέφερε ότι το νέο abecedar χρηματοδοτήθηκε από την αποζημίωση των 35.000 ευρώ που επιδίκασε τον Οκτώβριο του 2005 σε βάρος της Ελλάδας το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την καταστροφή των γραφείων του κόμματός τους στη Φλώρινα από «αγανακτισμένους πατριώτες» τον Σεπτέμβριο του 1995 .....ο Δικηγόρος Γιάννης Κωνσταντίνου όπου συμμετείχε στην εκδήλωση παρουσίασης στην Θεσσαλονίκη (μαζί σας ήταν) αναφέρει και δεύτερη εκδοχή για το ποιος χρηματοδότησε το Abecedar που έιναι το Ταμείο για τη Διάσωση των μη διαδεδομένων Ευρωπαϊκών Γλωσσών (sic ELBUL) όπου πρόεδρος είναι ο Σλαβομακεδονιστής και συνεργάτης σας στα Σκόπια το 1991 Νάσε Παρίσης του Ουράνιου Τόξου ?
Ποια είναι η αλήθεια τελικά ?
Δεν ενδιαφερθήκατε να την μάθεται ?
Μα τίποτα δεν γνωρίζατε ?
Λέει ο Τρεμόπουλος
Δεν θα κάνουμε κανένα καινούριο Μακεδονικό Αγώνα. Αρα λοιπόν, πρέπει κανείς να διαλέξει. Ή θα είναι με αυτούς οι οποίοι θέλουν εθνική εκκαθάριση, ή τη λογική της συνύπαρξης
Οι Σκοπιανοί θέλουν την λογική της συνύπαρξης ?
όταν απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα θα καταθέσω και τα επιχειρηματά μου όπου ένα από αυτά θα είναι η ιστοριογραφία των περιοδικών του Ουράνιου Τόξου και ΜΑΚΙΒΕ ώστε να δούμε ποιος τελικά δεν θέλει την συνύπαρξη και ψάχνει συμμαχίες με γκρίζους λύκους και ρωμαικές λεγεώνες.
Ούτε αυτές τις ξέρετε ?
Πως είναι δυνατόν ένας ακτιβιστής και υπέρμαχος της οικολογίας να γίνεται συνήγορος του Σκοπιανού εθνικισμού αναπαράγωντας τα παραπάνω ανιστόρητα και αντιεπιστημονικά επιχειρήματα τα αφήνω στην κρίση σας.

Αναδημοσίευση από το taxalia

Διαβάζω και στη http://www.zougla.gr/news.php?id=43039 ένα ακόμη άρθρο, από την εκστρατεία υπερπροβολής του φίλου μας Μιχάλη Τρεμόπουλου, πάνω στον οποίο "πέσανε" όλοι, να "τον φάνε".
Τι λέει ο Μιχάλης:
«Εγώ δεν γεννήθηκα σε καμιά γωνιά αποστειρωμένη. Εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, τους ξέρουμε, είναι δίπλα μας, είναι γείτονές μας, φίλοι μας, συμφοιτητές μας. Δεν μπορείς να αδιαφορήσεις για μια πραγματικότητα. Υπάρχει μειονότητα στη Θράκη, υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν άλλη εθνική συνείδηση. Δεν σημαίνει ότι εμείς θα τους εξοντώσουμε. Δεν θα κάνουμε κανένα καινούριο Μακεδονικό Αγώνα. Άρα, λοιπόν, πρέπει κανείς να διαλέξει. Ή θα είναι με αυτούς, οι οποίοι θέλουν εθνική εκκαθάριση, ή τη λογική της συνύπαρξης», κατέληξε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων – Πράσινων.
Να τα ξαναπούμε λοιπόν για χιλιοστή φορά, μπας και γεμίσει το κεφάλι των ημιμαθών, που πέφτουν σε παγίδες:
-Φυσικά και οι Σκοπιανοί είναι φίλοι μας. Φυσικά και δεν θα κάνουμε κανέναν Μακεδονικό αγώνα. Μακεδόνες, είμαστε τα 2,5 εκατομμύρια που ζούμε στους 13 νομούς της Μακεδονίας. Δεν είμαστε εμείς που ενοχλούμε τους Σκοπιανούς! Εμείς, είχαμε το 1912 μια εφημερίδα, που λεγόταν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και γραφόταν φυσικά, στα Ελληνικά. Οι κάτοικοι βορείως των συνόρων μας αυτοαποκαλούνταν "Σλάβοι", μιλούσαν σλαβικά και είχαν σλαβική συνείδηση. Κανένας τότε, στο Ουσκούπ (Σκόπια) δεν ...φανταζόταν ότι ανήκει στην ίδια φυλή με τον Αριστοτέλη και το Φίλιππο, που ήταν Μακεδόνες, δηλαδή Έλληνες.
-Φυσικά και δεν έχουμε κανένα λόγο να ασχολούμαστε εμείς με τους Σλάβους γείτονές μας. Αυτοί θυμήθηκαν ξαφνικά, ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάτι που ο ιστορικός ηγέτης τους Κίρο Γκλιγκόρωφ, διέψευσε με τον γλαφυρότερο τρόπο: "δεν έχουμε καμιά σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες, είμαστε Σλάβοι που ήρθαμε στη Βαλκανική τον 11ο μ.Χ. αιώνα". Τόσο απλή είναι η αλήθεια.
-Φυσικά και καθένας έχει δικαίωμα να θεωρεί ότι δεν είναι εθνικά Έλληνας ! Με το ζόρι Έλληνας δεν γίνεται ! Φυσικά και ο Βοσκόπουλος ας πούμε, δεν είναι εθνικά Έλληνας. Σίγουρα είναι κάτι άλλο, ας είναι ό,τι θέλει, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ. Οι γεωγραφικοί τόποι δεν γεννούν έθνη! ΑΝ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΥΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΤΣΕ ΝΤΕΛΤΣΕΦ, ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ.
-Φυσικά και δεν μας πέφτει λόγος, για το όνομα του γειτονικού κρατιδίου, φυσικά και θέλουμε να έχουμε άριστες σχέσεις, φυσικά και μπορεί ο Παρίσης, να μιλά το γλωσσικό του ιδίωμα και να χορεύει ζάραμο, αντί για τσάμικο. ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ". ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ή ο,τι άλλο θέλει.
-Φυσικά και υπάρχει μειονότητα στη Θράκη ! ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ. Καμιά άλλη λέξη δεν μπορεί να την προσδιορίσει, στον αιώνα τον άπαντα. Και φυσικά τα αδέρφια μας στη Θράκη, και δικαιούνται και απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα, με οποιαδήποτε άλλη ομάδα πληθυσμού και ίδιες ελευθερίες. Κανείς δεν τους εμποδίζει να μιλούν την Τουρκική ή την Πομάκικη γλώσσα ! Κάθε άλλη συζήτηση περιτεύει.
ΣΥΝΟΨΗ: ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΩΝ. Άλλοι προσπαθούν να αλλάξουν την ιστορία, με γελοιότητες. Τα φώτα λοιπόν, στη δική τους ψυχοπαθολογική εμμονή, να ταυτιστούν με τον Αριστοτέλη και τους άλλους Μακεδόνες Έλληνες.

2 comments:

  1. ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΝ ΟΜΙΛΗΤΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ- ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ- ΟΝΣΟΥΛΟΓΛΟΥ- ΤΡΙΑΡΙΔΗ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, 2008, ΕΛΑΒΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ 37% !), ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ “KINEITAI” ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΠΑΣΟΚ)!!! ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠ΄ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ blog-s ;;;

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

    ReplyDelete
  2. ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΝ ΟΜΙΛΗΤΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ- ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ- ΟΝΣΟΥΛΟΓΛΟΥ- ΤΡΙΑΡΙΔΗ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, 2008, ΕΛΑΒΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ 37% !), ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ “KINEITAI” ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΠΑΣΟΚ)!!! ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠ΄ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ blog-s ;;;

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

    ReplyDelete