Friday, May 29, 2009

Οικολόγοι και συμφέροντα

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για "πράσινες επαναστάσεις", για την αλλάγή του κλίματος και την ανάγκη περιβαλλοντικής ευαισθησίας όλων μας. Συμφωνώ απόλυτα ότι όλοι πρέπει να έχουμε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον στάση - το πρόβλημα μου όμως είναι με του επιτήδειους που προσπαθούν να καπηλευτούν τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες των πολιτών. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δε μιλάμε μόνο για οικονομικά ωφέλη - ξέρουμε ότι για το χρήμα πολύ εκπορνεύθηκαν - αλλά πλέον ανησυχούμε για πολιτικά, αλλά και εθνικά θέματα.
Ας πάρουμε για παράδειγμα τον τρεμόπουλο - μου ήταν τελείως άγνωστος μέχρι πριν λίγες ημέρες, μου είανι αδιάφορος τώρα (και μάλλον αντιπαθής).
Και εξηγώ - αν παρακολουθήσετε τις δηλώσεις του δεν έχει καμιά σταθερή άποψη, και ανακατασκευάζει τα λεγόμενα του σε κάθε συνέντευξη - δεν έχει μιλήσει ανοικτά για τα "περιβαλλοντικά" πιστεύω του αλλά όυτε και για τι μέτρα προτείνει. Όλα αυτά με κάνουν να σκεφτώ ότι είναι ένας τυχοδιώκτης καιροσκόπος που εκμεταλλέυεται το κλίμα των καιρών για πολιτικά-οικονομικά (ίσως και δόξα) ωφέλη.
Όντας περίεργος έκανα μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο (δείτε τις 2 προηγούμενες αναρτήσεις) και αρχίσω να διακρίνω ότι ο τρεμόπουλος έχει συγκεκριμένο σκοπό?
Ποιος σοβαρός επιστήμονας θα πηγαινε στα Σκόπια το '91 για μεταπτυχιακό* χωρίς να έχει κάποιο συγκεκριμένο στόχο? (σαν να λέμε ότι θα στείλει ο ΠΑΟ τον Καραγκούνη στον Κεραυνό Λόφο (Β' τοπικό) για να ωριμάσει σαν παίκτης και να βοηθήσει στο Champions League!!!!). Συνέχιζοντας και βλέποντας ότι ο παρίσης του ΟΤ τον "βοήθησε" βλέπουμε ότι είχει συγκεκριμένο χορηγό - μήπως τώρα οι "χάρες" ανταποδίδονται? το πιο ανησυχητικό ειναι ότι ο τρεμόπουλος διαφωνέι με κάθε Ελληνική θεση, σε οποιαδήποτε θέμα...
μάλλον οι Έλληνες δεν ειναι οικολόγοι......
και όλοι οι άλλοι είναι.....

Απλές σκέψεις, ενός απλού πολίτη....για τους όχι τόσο απλούς οικολόγους.......


* (είναι γνωστό ότι πολλοί Έλληνες γραφτήκανε σε πανεπιστημία των πρώην ανατολικών χωρών, αλλά κυρίως για να μεταγραφούν σε Ελληνικά πανεπιστήμια - ιδίως τότε, αλλά και τώρα στα Σκόπια, με την οικονομική κατασταση είναι ηλίου φαεινότερον ότι μπορείς να αποκτήσεις πτυχίο με λίγη οικονομική βοήθεια (όπου φτώχια, το χρήμα φέρνει λύσεις), και να δεχτώ ότι έντιμοι φοιτητές με στόχους διαβάσανε και σπουδάσανε σε ανατολικά πανεπιστήμια [σίγουρα ισχύει και αυτό] - αλλά να πας για μεταπτυχιάκό σε πανεπιστήμιο χωρίς καμιά ερευνητική παρουσία σε κανένα επίπεδο δεν είναι μόνο ΗΛΙΘΙΟ είναι και ΥΠΟΠΤΟ)

No comments:

Post a Comment