Friday, November 20, 2009

Κοιμόμαστε ή θέλουμε να κοιμόμαστε?

Ενδιαφέρουσα ανάρτηση (Ελεύθερη Ώρα) που δείχνει ότι οι πολιτικοί μας είναι αποφασίσμένοι να μας αποελληνοποιήσουν.. το γιατί, εγώ δεν το γνωρίζω αλλά μάλλον όλοι μπορούμε να το φανταστούμε...

Είναι κοινό μυστικό τοις πάσι, ότι τους επόμενους μήνες θα επιχειρηθεί να επισφραγιστεί μία συμφωνία, η οποία θα «κλείσει» το Μακεδονικό ζήτημα, μία και καλή για την χώρα μας, χαρίζοντας το όνομα «μακεδονία» μαζί με κάποιον γεωγραφικό προσδιορισμό στους Σκοπιανούς. Γι’ αυτό και κυβέρνηση και αντιπολίτευση, πολύ σπάνια αναφέρονται ακόμη και στο όνομα «Μακεδονία», γι’ αυτό και μια από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου, ήταν να καταργήσει το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, με χλιαρότατες αντιδράσεις από τα στελέχη της ΝΔ – υπήρξαν κάποιες εξαιρέσεις Νεοδημοκρατών από την περιοχή της Μακεδονίας μόνο - .

Σε πείσμα αυτής της πολιτικής όμως, ο βουλευτής Σερρών του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης, δεν χάνει ευκαιρία, προκειμένου να φέρει στην Βουλή, ζητήματα σχετικά με την Μακεδονία. Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής εντάσσεται και συζήτηση που έγινε χτες στην Βουλή, μεταξύ του Βουλευτή και του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου. Την αφορμή έδωσε η ερώτηση του Ηλία Πολατίδη, για τα ιστορικά οικήματα του ήρωα Παύλου Μελά αλλά και την δημιουργία μουσείου μακεδονικού αγώνα στην Αθήνα.

Η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Σερρών είχε ως εξής:
«Δημοσιεύματα του τύπου αναφέρουν ότι το σπίτι του ήρωος του μακεδονικού αγώνος Παύλου Μελά στην Κηφισιά στο οποίο έζησε και από το οποίο ξεκίνησε για να πάει στην Μακεδονία βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη και έχει καταντήσει στέκι τοξικομανών. Όπως αναφέρουν στα δημοσιεύματα περίοικοι, το οίκημα αφήνεται επίτηδες να καταρρεύσει λόγω της τεράστιας αξίας που έχει η γη στη συγκεκριμένη περιοχή. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό στο άμεσο μέλλον τη θέση αυτού του μνημείου της νεωτέρας ιστορίας μας να καταλάβουν μερικές ακόμα μεζονέτες νεοπλούτων!

Επίσης το σπίτι στο οποίο σκοτώθηκε ο ήρωας στο χωριό «Παύλος Μελάς» (Στάτιστα) της Καστοριάς λειτουργεί ως ιδιωτικό μουσείο από τους γέροντες ιδιοκτήτες του, ευρισκόμενο όμως και αυτό σε πολύ άσχημη κατάσταση.
Δεδομένου ότι σε συζήτηση επικαίρου ερωτήσεώς μου στις 5/11/2007 στη Βουλή είχα λάβει από τον τότε Υπουργό Πολιτισμού κύριο Μ. Λιάπη διαβεβαιώσεις ότι για το θέμα υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την ελληνική πολιτεία και ότι έχουν κινηθεί διαδικασίες από το Υπουργείο για την αποκατάσταση του οικήματος ως μνημείο,

Δεδομένου επίσης ότι είχα λάβει προφορικές διαβεβαιώσεις και από τον μετέπειτα Υπουργό κύριο Α. Σαμαρά ο οποίος εξέδωσε μάλιστα και δελτίο τύπου στις 30/3/2009 στο οποίο αναφέρει ότι το ζήτημα θα εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων,

Ερωτάται ο Υπουργός:
1. Σε ποιο σημείο ευρίσκεται η διαδικασία δημιουργίας μουσείου στην οικία του Παύλου Μελά στην Κηφισιά;
2. Τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο για την αποτροπή της καταρρεύσεως του κτηρίου όπου σκοτώθηκε ο ήρωας στο χωριό «Παύλος Μελάς»;

Ποια ήταν όμως η απάντηση του νέου Υπουργού Πολιτισμού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ; Με δύο λόγια, ο κ. Γερουλάνος μας είπε, ότι η Ελλάδα έχει πάρα πολλά μνημεία. Και έκανε αναφορά σε ένα μάλιστα συγκεκριμένο ιστορικό μνημείο, το οποίο βρίσκεται στην … Γυάρο! Και συνέχισε κάνοντας μια έκθεση ιδεών, σχετικά με το πώς θα έπρεπε να είναι η κατάσταση. Όταν ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, τον … στρίμωξε να απαντήσει περί του θέματος, ο κύριος Γερουλάνος αναγκάστηκε να κάνει την εξής παρατήρηση: «το κτίριο έχει ιδιοκτήτη και στις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δεν έχει κατατεθεί μελέτη αποκατάστασης ή αξιοποίησης.
Το κόστος απαλλοτρίωσης ακινήτου, όπως καταλαβαίνετε, μπορεί να γίνει απαγορευτικό.» Καταλάβατε τι σημαίνει αυτό; Ότι ο … Μελάς μας πέφτει πολύ ακριβός! Σήμερα που υποτίθεται ότι δίνουμε έναν αγώνα για την Μακεδονία, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να χρηματοδοτούμε τις διάφορες ΜΚΟ, αλλά για να δημιουργηθεί Μουσείο στο σπίτι του Παύλου Μελά, δεν υπάρχουν χρήματα!

Δημήτρης Παπαγεωργίου

No comments:

Post a Comment