Tuesday, September 22, 2009

Αλλοίμονο, αν κερδίσει ο ΓΑΠ θα ξεκινήσει τη θητεία του Πρωθυπουργός και θα την τελειώσει δήμαρχος!!!!

Δινε δινε δινε, μόνο η Αθήνα θα του μείνει, και αυτή μισή...

δεν είδα την τηλεμαχία, βρήκα όμως το κείμενο στο Greece-Salonika και αν πραγματικά ο ΓΑΠ είπε τα ακόλουθα, τότε τι να πώ.....

Γ. Παπανδρέου: Σε ό,τι αφορά τον Αχελώο. Είπα να επαναξιολογήσουμε το ζήτημα των υδάτινων πόρων στη χώρα μας. Για την Τουρκία, ο Κ. Καραμανλής έχασε ιστορικές ευκαιρίες. Στήριξα τον πρωθυπουργό σε μια δύσκολη στιγμή με τα Σκόπια με τη λύση της διπλής ονομασίας. Με αυτή την πολιτική θα προχωρήσω. Μια ευκαιρία για βέτο η οποία δεν αξιοποιήθηκε από τον πρωθυπουργό. Στην επόμενη αξιολόγηση της Τουρκίας το Δεκέμβριο εγώ θα ζητήσω να γίνει σοβαρή αξιολόγηση.

Γ. Παπανδρέου: Η δικιά μας κυβέρνηση κατάφερε να μπει η Κύπρος στην ΕΕ και να έχουν το δικαίωμα οι Ελληνοκύπριοι να αποφασίσουν για τη λύση. Πήρα μια δύσκολη θέση για το σχέδιο Ανάν. Αυτό έχει πλέον τελειώσει. Και αύριο θα παλέψω με τον Δ. Χριστόφια για να βρούμε μια δίκαιη λύση. Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Συμφωνούμε. Εμείς το υπογράψαμε, εμείς το ξεκινήσαμε, ελπίζω εμείς να το τελειώσουμε. Δεν αμφισβήτησα τον πατριωτισμό σας. Είπα ότι δεν διαπραγματευτήκατε εκεί που είχαμε ευκαιρία και να λύσουμε ζητήματα τότε που είχαμε μεγαλύτερη ισχύ και κύρος και η ΕΕ ήθελε την Τουρκία. Η εξωτερικη πολιτική είναι εκτός απο τα μεγάλα εθνικά θέματα. Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλο το δυναμικό μας για να έχουμε ξανά κύρος σε διεθνές επίπεδο.

No comments:

Post a Comment