Friday, February 13, 2009

Το ουράνιο τόξο συναντήθηκε με το ICG?

Αναδημοσίευση από τον πάντα έγκυρο Ακρίτα

To Εθνικιστικό κόμμα Ουράνιο Τόξο συναντήθηκε με με τους επικεφαλής του I.C.G. (International Crisis Group)
στις Βρυξέλλες σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του κόμματος. Το επίμαχο απόσπασμα της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ουράνιου Τόξου, συναντήθηκε στις 29 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες με τους επικεφαλής του I.C.G. (International Crisis Group) στα κεντρικά Γραφεία της γνωστής διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που έχει συμβουλευτικό ρόλο σε ότι αφορά τα προβλήματα των σχέσεων, ανάμεσα στη Δημοκρατία της Μακεδονίας και την Ελλάδα. Αφορμή της συνάντησης αποτελεί η πρόσφατη έκθεση του I.C.G. όπου γίνεται αναφορά σε γεωγραφικούς προσδιορισμούς της γειτονικής χώρας και σεβασμό από την πλευρά της Ελλάδος της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας και μακεδονικής γλώσσας (http://www.crisisgroup.org/home/index.cfm?id=5862).

Ο Παύλος Φιλίποβ Βοσκόπουλος είχε εποικοδομητική συζήτηση και αντάλλαξε απόψεις με την ηγεσία του I.C.G., καθώς οι πρόσφατες σχετικές προτάσεις έχουν έμμεση σχέση με την πολιτική φιλοσοφία και ιδεολογία του Ουράνιου Τόξου, τη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα και το μακεδονικό ζήτημα γενικότερα.


Για να ξέρουμε που βαδίζουμε και να βγάζουμε γενικά τις τσίμπλες μας για το τι θέλει και τι επιδώκει το κάθε think tank των Αμερικανών. Ειδικά το ICJ που επιδώκει την δημιουργία μειονοτήτων στην Ελλάδα με σκοπό τον εκβιασμό της εκάστοτε Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας από τις ΗΠΑ.

Καλό άρθρο για το ICJ από το strategy-politics μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Ο δε Edward P. Joseph είναι κάτι μεταξύ Gruevski και Milososki σε ότι αφορά τις απόψεις του για τα ζητήματα Σκοπίων και Ελλάδας. Όπου βρει πάντοτε στην ατζέντα του είναι ζητήματα που άπτονται στην ιδεολογια του Σλαβομακεδονισμού όπως η υποτιθέμενη μειονότητα αλλά και η γλώσσα.

Χαρακτηριστικό όλων αυτών των ΜΚΟ (Ελληνικών και Ξένων) ότι ΠΟΤΕ δεν έχουν επικρίνει την FYROM για την νοοτροπία του κομμουνιστικού παρελθόντος της η οποία έχει ως αποτέλεσμα την εχθρική αλυτρωτική της στάση έναντι των γειτόνων της. Η απόκοσμη φασιστική συμπεριφορά της όποιας ηγεσίας της π.Γ.Δ.Μ. είναι διαρκής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι στο άρθρο 6 της Νομοθεσίας της χώρας για την Επιστημονική Ερευνητική Δραστηριότητα της FYROM όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως “ Gazette of the Republic of Macedonia” No.13/96 και 29/02, θέτει εκτός νόμου την ανάπτυξη κάθε επιστημονικής έρευνας για την εθνική ταυτότητα των Σλάβων κατοίκων της FYROM τον 21ο αιώνα! Ας είναι καλά ο Βάσκο Γκλιγκόροβιτς που μας το αποκάλυψε (όπως και τόσα άλλα) και σήμερα βρίσκεται έγκλειστος στο κολαστήριο του Bardovci.

Επισημαίνω ότι η Αμερικάνικη Πολιτική ακόμα δεν έχει αλλάξει και το μακρύ χέρι της ακόμα προστατεύει κράτη δορυφόρους όπως τα Σκόπια.

No comments:

Post a Comment