Friday, October 9, 2009

Εκεί στο ΥΠΕΞ - Ξυπνήστε!

Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι η Βόρειος γείτονας είναι μια διεφθαρμένη χώρα, με οικονομικά, κοινωνικά προβλήματα που δε σέβεται τους θεσμούς και παραχαράζει την κοινωνία. σε όλα αυτά προστίθενται και ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα (παρακάτω) - εμείς αντί να κάνουμε το αυτονόητο, δηλαδή να διαφημίσουμε σε εταίρους και φίλους ότι η εν λόγω χώρα όχι μόνο δεν πληροί τα στοιχειώδη κριτήρια αλλά πρόκειτε περι ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ την φοβόμαστε και την αφήνουμε να μας κάνει κουμάντο.
για σοβαρευτείτε λοιπόν - αν όχι για εμάς, για το μέλλον των παιδιών μας....

UNICEF: Θύμα κακομεταχείρισης το 69% των Σκοπιανών παιδιών!!

Η Σωματική και Ψυχολογική βία ενάντια σε παιδιά είναι συχνή ακόμα στην ΠΓΔΜ. Τα Σκοπιανά παιδιά πέφτουν σε μεγαλύτερο αριθμό θύματα κακομεταχείρισης απο τα αντίστοιχα παιδιά στην Αλβανία, Μαυροβούνιο και Βοσνία Ερζεχοβίνη, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση απο την UNICEF Children’s Rights.

Η έκθεση επισημαίνει ότι 69 % των παιδιών μεταξύ 2 και 14 ετών είναι εκτεθειμένα σε σωματική και ψυχολογική βία. Το “ξύλο” παραμένει μία απο τους “βασικές παιδαγωγικές μεθόδους”. Κάθε δεύτερο παιδί μεταξύ 2 και 14 ετών πέφτει θύμα σωματικής κακοποίησης, όπου μόνο 7% απο τους γονείς και κηδεμόνες, δήλωσαν στις σχετικές έρευνες ότι το “ξύλο” είναι χρήσιμος τρόπος παιδαγώγησης των παιδιών.

“Φυσικά είναι αδύνατο να καταγραφούν όλες οι περιπτώσεις βιαιοπραγίας εναντίον παιδιών επειδή οι περισσότερες περιπτώσεις αποκρύπτονται, είτε συμβαίνουν στο σπίτι, στο σχολείο και στην κοινωνία,” σύμφωνα με τον Σέλντον Γέτ, εκπρόσωπο της UNICEF στην ΠΓΔΜ.


Πηγή: History of Macedonia

No comments:

Post a Comment