Monday, March 15, 2010

Συνέντευξη του Δ.Δρούτσα σε τηλεοπτικό σταθμό της ΠΓΔΜ.

Στην ακόλουθη συνέντευξη βλέπω ένα φοβισμένο νέο πολιτικό που δείχνει έτοιμος για οποιαδήποτε συναίνεση για να άρθουν τα διμερή προβλήματα. Αντι ο υφυπουργός μας να τους πάρει τον αέρα και να δηλώσει ευθαρσώς ιστορικές αλήθειες και θέσει τις βάσεις για μια αξιότιμη λύση ουσιαστικά τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν τις τακτικές τους..
Η Ελλάδα τι έχει να κερδίσει από την είσοδο της πΓΔΜ στην ΕΕ? δηλαδή άμα βρούμε λύση στο όνομα ξαφνικά θα γίνουμε οι καλύτεροι γείτονες?
Η πολιτική δεν έιναι παιχνίδι.....
Αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση, και μακάρι να έχω λάθος αλλά οι χείροτερες μέρες δεν έρχονται - ΗΡΘΑΝ

Πηγή: GREECE-SALONIKA

Mήπως θα έπρεπε όμως να υπάρξει μια παρατήρηση -έστω..- προς την προκλητική σκοπιανή δημοσιογράφο για τα επανειλλημένα "Μacedonia" στη διάρκεια των ερωτήσεών της;
Για την τιμή των όπλων...

Η Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά την ΠΓΔΜ σχετικά με την ενταξιακή της πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, σε συνέντευξή του στον μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, "Α1".
Δείτε το βίντεο

Ο κ. Δρούτσας σημείωσε ότι η...ΠΓΔΜ μπορεί να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, μόλις επιλυθεί η εκκρεμότητα της ονομασίας, όμως το δυσκολότερο μέρος για την ΠΓΔΜ θα είναι η πορεία των διαπραγματεύσεων αυτών, οι οποίες πολλές φορές είναι αρκετά δύσκολες.

"Με κάθε ειλικρίνεια μπορώ να σας πω ότι, μόλις επιτευχθεί συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας και αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις της χώρας σας με την ΕΕ, η Ελλάδα μπορεί να γίνει και θα αποτελέσει πραγματικό φίλο και εταίρο της χώρας σας αναφορικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις", επισήμανε ο κ. Δρούτσας, στη συνέντευξή του αυτή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε διεξοδικά στην ελληνική πρωτοβουλία "Ατζέντα 2014", σημειώνοντας ότι αυτή απηχεί την ισχυρή βούληση της Ελλάδας για την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Μιλώντας για τον χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων για την εκκρεμότητα της ονομασίας, ο κ. Δρούτσας ανέφερε ότι η εντολή του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, είναι η αναζήτηση και εξεύρεση λύσης για το θέμα του ονόματος.

"Σε αυτό το σημείο επικεντρώνουμε τις προσπάθειες μας και αυτό είναι το ζήτημα για το οποίο συνομιλούμε. Θεωρώ ότι η επιβάρυνση της διαπραγματευτικής διαδικασίας με επιπλέον θέματα, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική και δεν βοηθάει τις σχετικές προσπάθειες ", σημείωσε ο κ. Δρούτσας.

Πρόσθεσε ότι, η λύση στο ζήτημα της ονομασίας πρέπει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. "Η Μακεδονία είναι γεωγραφική περιοχή, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας βρίσκεται στην Ελλάδα. Ένα τμήμα της περιοχής βρίσκεται στη Βουλγαρία και ένα ακόμη μέρος της βρίσκεται στη χώρα σας. Η συμφωνία για το όνομα πρέπει να αντανακλά την πραγματικότητα αυτή", ανέφερε ο κ. Δρούτσας, σημειώνοντας ότι η ονομασία της ΠΓΔΜ πρέπει να περιέχει γεωγραφικό προσδιορισμό και να ισχύει έναντι όλων..

2 comments:

  1. η δημοσιογραφος ειναι για μπατσες! υποτιθεται μιλας σε εναν υπουργο εξωτερικων για το προβλημα του ονοματος.βλεπεις οτι αυτος προσπαθει να κρατησει ουδετεροτητα λεγ0ντας "η χωρα σας" αντι για σκοπια,φυρομ κτλ (που ετσι κι αλλιως ετσι ειναι αναγνωρισμενη διεθνως) και εσυ του πετας το μακεδονια στα μουτρα με καθε ευκαιρια. σαν να του λες οτι σε εχω γραμμενο στ......μου(με το συμπαθειο). ε αι να χαθουνε πια...δεν τρωγονται με τιποτα

    ReplyDelete
  2. Το πρόβλημα είναι εμείς πως αντιδρούμε - εντάξει αυτοί είναι γελοίοι αλλά γιατί ο υφυπουργός μας να τα φάει όλα στη μάπα και να μην βγει απο επάνω αυτός? η "πολιτική ορθά" τακτική μας μάλλον είναι παραπέτασμα για την μικρότητα μας - δυστυχώς....

    ReplyDelete