Wednesday, March 24, 2010

Οι "μεγιστανες" της εξωτερικης πολιτικής

τα ΜΜΕ και το μελλον της Ελλάδας.
Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε μια πρωτοφανή στήριξη της κυβέρνησης του ΓΑΠ από τα ΜΜΕ. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι και τα ΜΜΕ στηρίζονται από εταιρείες με στόχο το κέρδος - στο πρόσωπο του ΓΑΠ βλέπουν την μαλακή πλαστελίνη που πλάθεται εύκολα για τα συμφέροντα τους και αυτό είναι αποδεκτό αλλά μέχρι πιο σημείο? πλέον η Εθνική μας ενότητα και κυριαρχία εισέρχεται σε κρίσιμη φάση. Τα ολισθήματα του ΓΑΠ και του Δρούτσα έρχονται το ένα μετά το άλλο -
Διαβάζοντας στη Μακεδονία βλέπω τις εξελίξεις -
Συζήτηση άνευ όρως με τη Τουρκία για το Αιγαίο - που μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει για εμάς
Τα ΜΜΕ προφανώς θα πανηγυρίζουν για την νέα επιτυχία του ΓΑΠ και πόσο διπλωματικά κινείται για να πετύχει αυτές τις εθνικά συμφέρουσες συμφωνίες?????

ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το σκοπιανό - σύμφωνα με την ίδια πηγή οι Αμερικάνοι πιέζουν τους Σκοπιανούς να δεχτούν τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας των Σκοπίων Dnevnik, το πιθανότερο πακέτο λύσης που θα προταθεί το επόμενο διάστημα έχει ως εξής:
- Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (Republic of North Macedonia), για χρήση στον ΟΗΕ, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στον ΟΑΣΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς και φόρα.
- Σύσταση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για χρήση του νέου ονόματος στις διμερείς σχέσεις των χωρών με την ΠΓΔΜ.
- Το νέο σύνθετο όνομα θα αναγράφεται στα διαβατήρια στην αγγλική και τη γαλλική, καθώς και στο μητρώο του ΟΗΕ στο οποίο προσδιορίζεται η εθνικότητα (Nationality of Republic of North Macedonia). Στα διαβατήρια θα αναγράφεται και το συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ, “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, γραμμένο στο κυριλλικό αλφάβητο.
- Η γλώσσα θα αναγράφεται στο μητρώο του ΟΗΕ ως “makedonski”, χωρίς μετάφραση στην αγγλική είτε σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα του οργανισμού. Στα διαβατήρια της ΠΓΔΜ προβλέπεται ότι θα αναγράφεται το νέο όνομα της χώρας στην αγγλική και τη γαλλική αλλά και το συνταγματικό όνομα της χώρας, γραμμένο στο κυριλλικό αλφάβητο.
- Το συνταγματικό όνομα της χώρας θα μπορεί να χρησιμοποιείται εντός της ΠΓΔΜ και από τις χώρες που θα αποφασίσουν να αναφέρονται στην ΠΓΔΜ υπό το συνταγματικό της όνομα.

αυτα σημαίνουν ο ΓΑΠ ήδη συμφώνησε, ερήμην του Ελληνικού λαού, για αυτή την πρόταση και ουσιαστίκα δεν πήρε τίποτα!!! όλα είναι συστάσεις ενώ καθιερώνεται μακεδονική γλώσσα και εθνικότητα

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ?

No comments:

Post a Comment